De leugen van Ringland

Beste Ringlanders,

Ere wie ere toekomt. Écht. Want het maatschappelijk draagvlak dat jullie gecreëerd hebben om de Ring te overkappen is fenomenaal en verdient respect. Want hoewel het overkappen van de Ring reeds in 2007 op het N-VA programma en de eerste overkappingsstudies zijn opgeleverd in 2012, het jaar dat jullie tot hetzelfde inzicht kwamen, zijn het toch jullie, Ringlanders, die voor de nodige publieke draagkracht hebben gezorgd, die de partijen en regeringen op één lijn hebben gekregen om te overkappen. Een knap kunstje sociale manipulatie waar we allemaal beter van worden.

Maar het spijt me, jullie mooie plan komt er niet! Ja, natuurlijk moet de Ring overkapt worden. En als Deurnenaar zie ik de E313/E34 ook liever in kokers verdwijnen. Maar jullie hebben jullie rol gespeeld. Laat nu de professionelen het overnemen. Want ik weet niet of het jullie al is opgevallen, maar jullie mooie tekeningetjes laten mooie bomen zien op wat vandaag goed functionerende bedrijven en woonblokken zijn. Die afbreken in tijden van demografische groei en hoge werkloosheid is niet echt slim, hé. En bomen op de Ring, op amper 30 cm beton -jullie eigen woorden- seriously? Komaan zeg! Een kubieke meter droge aarde weegt al 2 ton, laat staan dat het regent. Je zult de kans niet krijgen om er bomen op te zetten, jullie tunneldak ligt tegen dan al lang op het asfalt eronder… Jullie “nieuwe” plan om eerst naast het Lobroekdok een koker te graven, dan een eerste deel van het viaduct af te breken en de tweede koker te graven zodat het verkeer niet stropt, is knap gevonden… Moest het niet zijn dat ik die plannen al ken… Al meer dan een jaar… In het dossier van BAM. Goede ideeën overnemen is niet fout, maar als je ze als eigen ideeën gaat verkopen, noemen ze dat diefstal, plagiaat. Niet zo mooi, hé.

Ook knap is dat jullie aan de Schijnpoortweg niet boven het maaiveld uitkomen. Dat ziet er natuurlijk knap uit. Veel mooier dan de voorstellen van BAM. Maar hoe hopen jullie dat te verwezenlijken? Met een overkapping van 30 cm zal dat wel mogelijk zijn, maar aangezien een realistisch tunneldak anderhalve meter dik moet zijn, lijkt het me toch wat vreemd. Of wordt de Ring op die plaats dieper gelegd? Kan ook natuurlijk, maar dan moet je eerst de premetro slopen. Of wordt de tunnel zo laag dat ze enkel toegankelijk is voor voetgangers en fietsers? Daarmee los je het mobiliteitsprobleem niet echt op, me dunkt.

Jullie financieringsplan rammelt. En niet zoals de Belgische begroting als sinds 1830 rammelt, maar zoals de vredesonderhandelingen tussen Duitsland, Rusland en Frankrijk in 1914. Bound to end in total chaos. Tol voor iedereen die Antwerpen in of uit rijdt. Niet echt fijn voor wie in Antwerpen woont maar buiten de stad werkt, hé. Dat is al minstens twee keer tol betalen, minstens vijf dagen per week. En je kan maar beter niet op familiebezoek gaan… En definieer “Antwerpen” nu eens duidelijk. Want ook dat was niet erg duidelijk in jullie voordracht in Den Bell; de ene keer ging het over de vesting Antwerpen, (het gebied binnen de Ring), de andere keer over het gehele grondgebied van de stad Antwerpen. En is dat dan met of zonder de haven? Of bedoelen jullie agglomeratie Antwerpen, zoals ook door jullie opperhoofd reeds is geopperd? Denk je dat Schoten, Brasschaat, Wijnegem, edm. mee willen betalen voor jullie fiasco? Ga het eerst ginder eens vragen. Net zoals jullie bouwplannen hangt heel jullie financieringsplan met haken en ogen ineen, doorspekt met onduidelijkheden, halve waarheden en hele leugens.

Dus blijf streven naar de overkapping van de Ring, zoals we dat allemaal (moeten) doen. En werk samen met de andere spelers in plaats van tegen. Want hoeveel tekeningen en animatiefilms jullie ook maken, jullie plannen rammelen langs alle kanten. Of zoals Obelix zegt in Asterix en de Helden, is in tekeningen en animatiefilmpjes alles mogelijk. Het spijt me, maar het enige wat jullie doen is op grote schaal de bevolking bedriegen met mooie maar onrealistische plannen. Ringland is een utopie, een megalomaan waanbeeld. Tenzij je als kind in de toverdrank bent gevallen natuurlijk.

One thought on “De leugen van Ringland

  1. Het rammelt wel op meer gebieden dan deze. Ze maken de mensen wijs dat het zal zijn zoals in Madrid. Nee dus, de singel verhuist naar het midden van het dak, dus er blijven slechts 2 smalle groene stroken over langs beide kanten. En waarom ? Omdat de immobilien-sector zijn oog heeft laten vallen op de honderdduizenden vierkante meters bouwgrond die vrijkomt met de singel te verleggen. Kassa kassa. En dan heb ik het nog niet over milieu. Wat nu een gedeelde last is (uitstoot co2) zal nu in enkele zwarte punten naar buiten komen, of denk je dat de aannemers zullen inschrijven met de dure en noodzakelijke afzuiginstallaties ? Die willen deze opdracht binnenhalen en we zullen niet de beste oplossing krijgen voor ons geld. Trouwens de vele in en uitgangen in dit pseudo tunnelverhaal (eerder een zwitserse kaas) maken het schier onmogelijk dat een afzuiginstallatie zijn ding kan doen. En wat met de mensen die licht tot zwaar claustrofobisch zijn. Hoe gaan zij reageren op een tunnel van 17km ??

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s