Vlaamse Regering

Na de overwinning van N-VA op 25/5 heeft het even geduurd voordat ik de tijd heb gevonden de webpagina up te daten. Inmiddels is de Vlaamse regering reeds gevormd en kondigen wij met trots de regering Bourgeois aan. Het nieuwe team onder leiding van de nieuwe minister-president zal ongetwijfeld belangrijke stappen vooruit zetten om Vlaanderen opnieuw in de top te krijgen van rijkste regio’s. Een versterking van zowel de economische als sociale aspecten van de Gemeenschap zijn daarbij onontbeerlijk, hand in hand met broodnodige besparingen. Met Philippe Muyters, Liesbeth Homans en Ben Weyts aan zijn zijde, zal de minister-president een evenwicht moeten zoeken tussen besparen en investeren. Een moeilijke opdracht waarvan we overtuigd zijn dat hij ze met volle overgave succesvol zal volbrengen.

Knack publiceerde op 23/7 reeds een artikel onder de titel ‘De Wever ontloopt verantwoordelijkheid: liever burgemeester dan minister-president of premier’. Grotere nonsens is zelden geschreven. Reeds lang voor de verkiezingen verklaarde De Wever geen kandidaat premier noch kandidaat minister-president te zijn. Hij had de Antwerpse kiezers na de lokale verkiezingen van 2012 beloofd om indien mogelijk de volledige 6 jaar als burgemeester uit te doen. Een man die zijn belofte nakomt kan moeilijk beschuldigd worden van zijn verantwoordelijkheden niet na te komen. Met politieke genieën als Geert Bourgeois als minister-president en Bart De Wever als burgemeester van de grootse (en schoonste) stad van Vlaanderen, kan de economie in Antwerpen en zijn hinterland, ergo gans Vlaanderen en ver daarbuiten, eindelijk recupereren van het wanbeleid van Di Rupo I en zijn voorgangers.
Maar het moet gezegd worden, Antwerpen is niet zonder kleerscheuren uit deze verkiezingen gekomen. Hoera voor Vlaanderen nu Liesbeth Homans minister wordt, maar Antwerpen verliest daarbij een schepen van een groot kaliber. Gelukkig heb ik alle vertrouwen in haar opvolger Fons Duchateau, die zich met eenzelfde vuur en passie voor zijn nieuwe bevoegdheden zal inzetten.

update 30/07/2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s